Милицията - в профил и анфас,
бе като мен и тебе, като нас.
По външен вид бе като нас самите,
но лесно се разправяше с крадците.
Днес полицаите са като мутри,
като различна някаква порода.
Използват ги и за борба с крадците,
но много повече - срещу народа!
© Ангел Чортов Все права защищены