26 авг. 2011 г., 09:17

За мойта медицина 

  Поэзия » Философская
525 1 2

Аз цял живот със болести воювах,

но себе си не отървах  от тях...

И все на многознайко се преструвах,

но с триковете само не успях!...

 

Завърших "Павловската медицина",

в коята болестите са рефлекс...

Но славата ù много бързо мина...

Оказа се, че те са сложна смес!

 

Че даже клетката е нещо сложно,

с органели разни, с пипалца...

Да ги изучим днес е невъзможно...

Загадка се червените телца?!

 

Ще влезим ли в душата на човека,

ще вникнем ли и в генния строеж,

ще разгадаеме ли тъмните пътеки,

или ний дълго пак ще ходим пеш?!

 

О, още толкова неща не знаем...

Все още във началото стоим!

И само в хипотези се мотаем,

макар от труд и в нощите не спим...

 

Какви ли ни загадки се откриха...

Не ни помага старият подход!

Какви ли не лекарства се откриха,

но пак е болен нашият народ!

 

Не си ли в час, нещата не следиш ли,

ще те подгони времето с остен...

Едни от нас далече са отишли,

а други тънем  в общия десен!

 

 

 

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??