Той бе човек, който насила
погледна ме в очите!
С поднесено лице,
от двете ми ръце,
очи с очите ми да се срещнат,
любовта с любовта ми да се слее
и да се превърне във една.
Душа в душата ми да се огледа
и да разбера каква е тя.
Но дори и така,
той избяга от мен,
скри погледа си в колене.
А аз помолих го със нежен глас:
"Погледни ме във очите,
искам да разбера"
Той повдигна глава
едва-едва и погледна плахо.
Пред мен се явиха детски очи,
гледащи ме тъжно, виновно.
Поглед, който не ще забравя
и от него все ще ме боли.
А той ми каза:
"Не се опитвай да разбереш,
аз умея тайните си да пазя"
И истината
в мен дълбоко се роди,
но аз я пренебрегнах,
не исках наяве да я извадя,
оставих я там,
закопана от мечти,
мечти, които се забравят.
Но от човека винаги ще боли,
щом оплетен е той от нереален воал,
който само блести, но покритието го няма.
© Парфюм Все права защищены
който само блести, но покритието го няма." слагам шестица,защото ми хареса.