13 мая 2023 г., 23:03

За нова дружка се моли 

  Поэзия
245 0 0

 

Някой те възпита в съвършенство,
идеален до възхита мъж.
Ала се зажени с късогледство,
както се ожали неведнъж.

 

Грешката с години не поправи,
някаква ръка те задържа.
Колко нерви изпотрóши здрави,
мислите ти хванаха ръжда.

 

Надалеч да бягаш се опита,
но мизерия не я възпря.
Дрипаво, досадно куче – рита,
покрай тебе гъгна и скимтя.

 

Още се върти, ревниво, диво,
спъва те да крачиш надобре.
Помолѝ се бог по-справедливо
нова дружка да ти доведе.

© СК Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??