ЗА ПИСАНЕТО МИ
Изсмуквам римите от свойте пръсти
и Писанетато ми хич ни върви!
От мене бягат думите чевръсти
а и Творбата ми се инати!
Най-трудни ми се първите два стиха,
акъла ми до где се нареди
и образите своя плът добиха
и смисъла до край се изясни!
О, след това нещата стават лесни,
покорно думите се заредят,
и лесно се подреждат мойте песни
и тръгнали не щат да спрат!
Ръкаод разбира се аз малко се изсилвам,
но общо взето всичко е така!
Аз римите и ритмите си милвам,
и нежна ги подхващам под ръка!
Със изрази и нощем се събуждам,
те идват ненадейно във съня.
Запомня ли ги вече не са чужди
и аз от тях до днес не се свеня!
А дрияуг път пък извиквам рутината,
защото сам живея между тях,
но щом намерят струната в душата,
самия аз се влюбвам лудо в тях!
23.12.2012г.София
© Христо Славов Все права защищены