16.08.2018 г., 2:05 ч.

За писането ми 

  Поезия » Философска
353 0 0

ЗА ПИСАНЕТО МИ

 

Изсмуквам римите от свойте пръсти
и Писанетато ми хич ни върви!
От мене бягат думите чевръсти
а и Творбата ми се инати!

 

Най-трудни ми се първите два стиха,
акъла ми до где  се нареди
и образите своя плът добиха
и смисъла до край се изясни!

 

О, след това нещата стават лесни,
покорно думите се заредят,
и лесно се подреждат  мойте песни
и тръгнали не щат да спрат!

 

Ръкаод разбира се аз малко се изсилвам,
но общо взето всичко е така!
Аз римите и ритмите си милвам,
и  нежна ги подхващам под ръка!

 

Със изрази и нощем се събуждам,
те идват ненадейно във съня.
Запомня ли ги вече не са чужди
и аз от тях до днес не се свеня!

 

А дрияуг път пък извиквам рутината,
защото сам живея между тях,
но щом намерят струната в душата,
самия аз се влюбвам лудо в тях!


   23.12.2012г.София


 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??