29 июл. 2010 г., 21:50

За РИБИ-те 

  Поэзия » Юмористическая
1127 0 30

 

И майсторски да ме подхванеш, пак ще мога

от мрежата с маневри да избягам,

че много са пролуките, които

възможност дават, за да се протягам

с ръката на уста - прозявка.

И само червеите-стръв не стигат.

За мене - кулинарен пир!

Защото

изтънчена особа съм - "умирам"

за по-префинени мезета,

за прилежащите им мурафети,

които да поливам с питиета,

единствено достойни за принцеси.

Побързай!

Ще избягам!

И други ще ми се любуват

на бляскаво - русалчените люспи,

на устните - карминеночервени,

снагата - гъвкава и много,

много вкусна!

 

***

 

А ти?

Ти с пръст в устата ще стоиш и ще се чудиш

как изпусна печелившия си от живота

скъпоценен

фиш!

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??