Често се случва Силата на безсилието
пръстите си къси да подвие в юмрук.
Удря, руши безпощадно, неистово -
същински таран или пневматичен чук!
Юмрукът на безсилието си има и тяло,
остър език и мозък, но в спазъм.
Безпардонен, шумен, лелеещ за слава,
смачка ли някого, изпада в оргазъм.
С фин маникюр или с нокти кални,
Силата на безсилието се изхожда навред
с думи цинични, хапливи, скандални,
тъпче все живо по пътя напред -
всяко покълнало стръкче и цвете,
в пустинята човешка, скромно пробило.
В постове интернетни (моля, простете),
сърби го, боли го, едва се запира!
Така, за съжаление, е устроен света -
сред поляна с цветя растат и бодили.
Пораснат ли, убедена съм, и те ще цъфтят,
поуката своя в живота открили!
© Даниела Виткова Все права защищены