ЗА СИЛАТА НА ЛЮБОВТА
Силата на любовта
е на Купидон в стрелите
и в огъня на дланите,
и на патроните в цевта,
с които сваляме звездите.
Силата на любовта е
на арфата в струните
и в руменината на бузите,
и във вихъра на чувствата
с който порим вълните.
Силата на любовта
е на тялото в извивките
и в трепета на миглите,
и във вида на стръвта,
с която улавяме мечтите.
Силата на любовта
е в усилието на грижите
и в блясъка на усмивките
и в зова на кръвта,
която ни тече във вените.
Силата на любовта е
в единството на душите
и в кротостта на спомените,
и в чара на старата пафта,
която назад връща дните.
Силата на любовта
е неотлъчно с нас винаги
и с дързост, така уверена
и толкова добре премерена,
от нас самите, тя пази ни.
© Весела Найденова Все права защищены
"Силата на любовта
е неотлъчно с нас винаги
и с дързост, така уверена
и толкова добре премерена,
от нас самите тя пази ни."
Добра познавачка си на нейната сила! Бъди щастлива, Весела!