2.06.2015 г., 22:10 ч.

За силата на любовта 

  Поезия » Друга
499 0 1

ЗА СИЛАТА НА ЛЮБОВТА

 

Силата на любовта

е на Купидон в стрелите

и в огъня на дланите,

и на патроните в цевта,

с които сваляме звездите.

 

Силата на любовта е

на арфата в струните

и в руменината на бузите,

и във вихъра на чувствата

с който порим вълните.

 

Силата на любовта

е на тялото в извивките

и в трепета на миглите,

и във вида на стръвта,

с която улавяме мечтите.

 

Силата на любовта

е в усилието на грижите

и в блясъка на усмивките

и в зова на кръвта,

която ни тече във вените.

 

Силата на любовта е

в единството на душите

и в кротостта на спомените,

и в чара на старата пафта,

която назад връща дните.

 

Силата на любовта

е неотлъчно с нас винаги

и с дързост, така уверена

и толкова добре премерена,

от нас самите, тя пази ни.

 

© Весела Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасна творба за силата на любовта. Тя просто е необхватна и неуловима, но ти си направила доста сполучлив опит да я уловиш!Според мен кулминацията е във финалния куплет:
    "Силата на любовта
    е неотлъчно с нас винаги
    и с дързост, така уверена
    и толкова добре премерена,
    от нас самите тя пази ни."
    Добра познавачка си на нейната сила! Бъди щастлива, Весела!
Предложения
: ??:??