28 июн. 2014 г., 19:27

За стадото 

  Поэзия » Гражданская
492 1 3

 

         За   стадото

 

България е стадо без пастир,

крета в мрака без посока,

само вълци в кървав пир,

редят съдбата му безока.

 

Алчността е техният демон,

- винаги жаден за нечия кръв -

слугуват на всесилния Мамон,

издигнал най-подлия в пръв.

 

Живее стадото по техен закон,

и все по-мощен е хищният вой,

и агнета млади с вълчи нагон,

зъбите точат за братската лой.

 

България е стадо без пастир,

крета в мрака без посока,

вълчи вой - надлъж и нашир,

а Бог е твърде, твърде високо.

© Запрян Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??