14 февр. 2021 г., 11:49

За теб 

  Поэзия » Любовная
708 0 0

Мечтая, мечтая да бъда за теб,

звездата най-ярка във нощи безлунни.

Копнея, копнея да бъда за теб,

най-жежкото слънце на лятното пладне.

 

Как искам, как искам да бъда за теб,

морето безкрайно на поглед далеч.

Да мога, да мога да бъда за теб,

небето бездънно в суровата вечност.

 

Обичам, обичам да бъда за теб,

аз залеза пъстър на нощен копнеж.

Стремя, стремя се да бъда за теб

и изгрева светъл на дневен стремеж.

 

И нека, и нека да бъда за теб,

тих извор кристален когато си жадна.

Да зная, да зная, че аз съм за теб

и огън, и пламък щом бъде ти хладно.

 

Дай Боже, дай Боже да бъда за теб,

дъга в небесата по пътя за рая.

И моля се, моля, любов да съм аз,

единствена само за тебе до края!

© Петър Петров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??