много готино е да забраниш на луната да изгрява
мамка му
да ахкаш и охкаш
над световната мъка
да нарисуваш на стената чифт белезници
да си оковеш предразсъдъците
да си нарисуваш прелестен рай
с градинка от прецъфтели рози
бяла къщичка
и после да пребиеш жената децата кучето
де що мърда на този свят
или просто да си бездомник
в подлез с картонена кутийка
от Морени Maxx
може на мах да ти стане кефа
да си на три водки или малко повече
да душиш смъртта по ъглите на деня
пикня и повръщано
-колега
не ме занимавай с глупости -
лачените обувки на незнайния воин
отдавна развяха
девствеността на булката на колец
нема за кво да се пънеш толкова
животът е проста работа
бой и сръбска музика
другото го знаем
резни и главицата на тая бледата
или поне единия и край
мамка и
децата заспаха
© Зорница Николова Все права защищены