В миг изгубих посока и път,
щом вратата след теб се затвори.
Спусна щорите, скри се светът,
онемял потъмнява просторът.
И без време снежинки валят –
аз ги гледам със празни зеници.
Две-три гладни врабчета кълват
на перваза ми сухи трошици.
Мои малки врабчета, честити сте,
че с трохите засищате глад
и не знаете колко не стигат те
да нахраня със тях любовта.
© Елица Ангелова Все права защищены
Тук тъгата е много мила....мило беззащитно състояние. Тъга без протест....само като приемане...най- тъжната тъга и образа на птиците...много нежно написано, сякаш от загубено дете...заспивам с този образ.