ЗА ВЛЮБВАНЕТО
Мъжът щом срещне някое момиче
и падне във капан на любовта
и безнадеждно почне да обича,
той вече не е същият в света.
Той много прежни навици оставя,
и външно даже той изглежда друг
и лошите си навици забравя,
и вместо наковалня става чук!
И се вторачва само в любовта си,
най-важна е за него само тя,
изглежда даже, че не е с ума си,
и търси във пустинята цветя.
Отказва личните си интереси,
родителите: майка и баща,
не позволява никой да се меси,
да му изтъкват някакви неща.
На чувствата си той се доверява,
за разум и съвети той е глух,
щастлив е щом с момичето успява
и е нещастен във всеки случай друг!
30.10.2014г. София
© Христо Славов Все права защищены