15 мар. 2007 г., 09:04

За всеки ден 

  Поэзия
488 0 9
За всеки ден

Когато тъмна вечер над града
запали жълтите очи на самотата,
попива времето и няма не и да,
а цялото богатство на дъгата
събира се в перо, в сълза една.
Тогава свивам се и аз самата
във точка, в щрих, в една следа
и търся свое място в тишината.

Тогава няма счупен звук и глъч,
далеч от мен са злоба, смях и жлъч,
единствено внимавам да не късам
от пъпната си връв и да не бързам
когато плувам в океан от светлина,
която най е силна през нощта...
От нея взимам във очите си за утре,
да я превърна във усмивка и в прегръдка.

© Доли Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??