5 дек. 2010 г., 22:40

За всички 

  Поэзия
492 0 3

За всички

Които някога са ме имали

 

Над слънцето

Но само когато заспим

Думи

Рими

Отидоха си всички

И като след празник сами сме

Увехнали

Всеки в саксията си

 

Под завивките

Спим

На пресекулки

 

Тихо е

 

Някой навън плаче в дъжда

Под студеното синьо

На уличното осветление

 

Някой замръзнал е

Докато се преструва

Че всичко му е наред

И че няма проблеми

 

Но на нас не ни пука

Защото

Над слънцето

Сме се разпръснали

Като глухарчета увиснали във въздуха

Стихове

Или просто мисли

Като пребити кучета сме

Бесни

В ъгъла притиснати

 

И не знаем какво правим

И няма кой да ни прости

Няма кой да ни накаже

Защото като след празник сами сме

 

Всеки в своето легло

Всеки в своята килия

 

5 декември 2010

© Десислав Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Това е, защото сами си залостваме вратите от страх да не бъдем щастливи или просто- не знаем как да бъдем такива...?! Поздравления!
  • !!!
  • Принципно не разбирам белия стих, но това ми хареса, навява ми някакъв стар спомен, полузабравен. Странно, но въпреки общия минорен тон, ми звучи доволно, сякаш тая самота е искана.
Предложения
: ??:??