Христос бе разпънат за тези, които
с „Осанна!“ гласа си издигаха
и после крещяха така упорито
в съда на Пилата „Разпни го!“
За тези, които след него вървяха,
за тези, които жестоко го биха,
които без ум и любов го презряха
или с почит краката му миха.
Той беше на тази земя, за да каже:
„Отецът е вашата същност!“
Той Абсолют е! Калинката даже
Бог е с измамлива външност!“
19. 08. 2016 г.
Русе
© Румен Ченков Все права защищены