16 мар. 2013 г., 10:37

Забраненият плод 

  Поэзия » Любовная
712 1 0

Идвам при теб с наведена глава, чакам плодовете ти, 

докосващи небето, да прегърнат засрамената ми снага.

 

Гъсеницата, щъкаща покрай тях, в пеперуда се превърна,

време е да надигна рамена и с поглед някак да опитам да ги върна.

 

Нося дървен стол да се повдигна, той се изкачва

по златна стълба, победоносно отгоре ми намига.

 

Студено е - лавата се превръща в лед, тук съм да опитам пак,

няма никой друг в този леден мрак.

 

Слънцето изгряло - друг и други са се появили,

аз пак съм тук, но нямам вече сили.

 

Опитах с желание, причиняващо рани,

опитах с вяра, лекуваща болка,

опитах с надежда, силна като боздуган,

да съборя стената пред твоята сянка.

 

Убедих всички, че те заслужавам - не убедих теб!

Поставям последната част от пъзела - предавам се

и с плачещи очи загасявам пъкъла! 

© Георги Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??