30 апр. 2009 г., 01:32

Забравено небе 

  Поэзия
577 0 1

Забравено небе


Затъгува небето за своите птици,
като че ли го забравиха вече,
забравиха как висяха по жици
и сънуваха топлите вечери.

Но сякаш дочува се плясък
и в очакване стихна небето -
птиците идват? Или просто е пясък,
разпилян нехайно в морето.

Няма кой небето да стопли,

тъжно към земята поглежда.

Но някъде там – в тъжните вопли
се таи забравена надежда.

© Християн Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много е чувствено на места. Браво, красиво е
Предложения
: ??:??