30.04.2009 г., 1:32 ч.

Забравено небе 

  Поезия
563 0 1

Забравено небе


Затъгува небето за своите птици,
като че ли го забравиха вече,
забравиха как висяха по жици
и сънуваха топлите вечери.

Но сякаш дочува се плясък
и в очакване стихна небето -
птиците идват? Или просто е пясък,
разпилян нехайно в морето.

Няма кой небето да стопли,

тъжно към земята поглежда.

Но някъде там – в тъжните вопли
се таи забравена надежда.

© Християн Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е чувствено на места. Браво, красиво е
Предложения
: ??:??