Зад кадър
Животът ни – необходима проекция.
Нюанси от пространство.
Огради от време.
Родени, с билет за прожекция,
ту в главна роля, ту зрители сме настанени.
Главен герой в режисирана сага.
Сценарият така е написан.
Реплика друга, изричаш на шега,
ала от сцената ще бъдеш изритан.
Позиция в публика, визуално погълната
от светлинно-тъмнинни ефекти.
Какво се получи в идейната рубрика --
местата са от другиго вече заети.
Аз искам да бъда зад кадър!
Не искам главната роля!
Не ми се гледа в кадифено сепаре
играта на човешка воля!
Реално всеки кадър да творя
на своя откровена илюзия...
Проектирана прожекция – да бъде,
но със стих и музика!
25.09.2008г.
© Доротея Все права защищены