Сбрали са се
зайци-многознайци,
и приказват кой каквото знай си.
Един казва:
- Понеделник
идва след неделя!
Втори казва:
- Облакът е
пухена постеля!
Трети казва:
- На земята
първо пролет има,
после идват лято, есен
и накрая - зима!
Слушаше ги и си рече
един голям паяк:
- Трябва да си много учен,
за да бъдеш заек!
© Ангел Чортов Все права защищены
поздрав*
а още по многознайци-зайци))