23 авг. 2013 г., 14:43

Заклевам те, Обич! 

  Поэзия
693 0 2

 

Без тебе как ще оцелея?

Звездите как ще стигна без крила?

Недей ми позволява да съм само тяло.

Или да бъда дух безкръвен. Без мечта.

 

Ако те няма как ще се запазя?

Какво човешко в себе си ще съхраня?

Как ще почувствам красотата

на живия живот и на света?

 

Не искам като сняг да се стопяваш.

Без теб ще закърнеят крехките ми сетива.

Излезеш ли веднъж от мене,

ще бъда механизъм. Без душа.

 

Не ме оставяй в безтегловност да се рея!

Без тебе, Обич, ме е страх.

Заклевам те!

Без теб безсмислено е да живея.

Във мен бъди! Не се превръщай в прах!

© Детелина Стефанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??