17 февр. 2008 г., 09:23

Заключени 

  Поэзия » Любовная
553 0 20

парнар (Пламен Парнарев) & Djein_Ear (Джейни)

Заключи ме
със спомена
за месец.
В два кестена
на езерата си.
Доплувах
миналото ти
да бъда
Отново. Някога.
В съня ти...
Оттам да ме отключиш.
Тайно.
Когато ти отнемат
обичта ми...
Запали ме.
Със ласката на вятър.
Във две посоки
от сърцето си.
А камерите в мен
ще пазят
душата,
със която те изпросих...


Извадих
лоша карта.
Знам...
Оставих сянката
от тебе
да скита гола
сред очите.
Да скита в сън
и нощен шепот.
Приела дневните следи
от теб. Премръзнала.
И гладна.
Оставих сянката си
в плен -
в душата
на момиче...

Извадих лоша карта.
Знам.
Сега съм гол.
Без листи.
Обезмислен.
Нахранил снеговете
в твоите зеници.
А сянката ти -
някак светла.

(Бог писал снощи
в порцелана
на ръцете ти...)

Навярно
с огъня,
от тебе взет,
ще пали в друга
моите мисли.
А мен орисал
в някое небе.
Или във спомен
от заключени зеници...

© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??