Предаваш ли, предателство те чака.
Продаваш ли - и теб ще продадат.
Само тишината ще заплаче в мрака,
щом във шепа лед затвори те светът.
Дълго в здрача сянка ще се скиташ.
И в хляб и вино, хинин ще ти горчи.
И в ада леден студ ще те проклина,
види ли сълзите в лъжливите очи.
В зъбери ще виснат облаци над тебе.
В блата потъва всеки стрък трева.
Сънно още, слънце в утро ще отгледа
за тебе невъзможна - капчица роса.
Във любов ще плуваш, за обич жаден.
Сред хора ще бродиш сам в тъмнина.
Сред чуждата радост стонът ти жален
ще катери сам висока планина.
И когато в крайно малко кътче синева
името ми блесне - пурпурно червено,
знай, че няма да съм аз това.
А сърцето ми - от тебе наранено.
© Морско конче Все права защищены