24 апр. 2008 г., 10:22

Закъснях, любов! 

  Поэзия » Другая
593 0 3
 

Закъснях, любов.

Закъснях!

До теб преди да стигна

устремен, като орел ти литна.

Преди очи към теб да вдигна

небето с пепел се застла.

Дъжд по клепачите полепна,

топлото уплашено избяга

остана студ...

сърцето за да стяга.

Сняг  покри

една мечта, премръзнала от чакане.

Зимата затрупа ни следите,

зимен сън заспаха чувствата.

Със първите лъчи на пролетта

събуждам се...

Отново закъсняла...

Pазпукани по устните до розово

въздишките треперят...

Сълзи стопяват в нас страстта,

закъсняла обич търсят да намерят.

 

© Радка Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??