15 нояб. 2022 г., 09:19  

Залез 

  Поэзия » Строгие формы
206 3 13

 

ЗАЛЕЗ

 

Аз имам простички въпроси,

понякога дори ме дразнят,

но песен щом в душата нося,

за мене всеки ден е празник.

 

Сама ще трябва да решавам

къде, кога и как да ида.

Душа, ти как ли оцеляваш

в постелята от паламида?

 

Опитвам се да те опазя

от кал, от страсти и омраза,

от суета и словоблудство.

 

Щом тръгне слънцето към залез,

сълза контура му изрязва

и го превръща във изкуство.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??