15.11.2022 г., 9:19 ч.  

Залез 

  Поезия » Строги форми
204 3 13

 

ЗАЛЕЗ

 

Аз имам простички въпроси,

понякога дори ме дразнят,

но песен щом в душата нося,

за мене всеки ден е празник.

 

Сама ще трябва да решавам

къде, кога и как да ида.

Душа, ти как ли оцеляваш

в постелята от паламида?

 

Опитвам се да те опазя

от кал, от страсти и омраза,

от суета и словоблудство.

 

Щом тръгне слънцето към залез,

сълза контура му изрязва

и го превръща във изкуство.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??