Когато слънчевият лик се скрие,
а облаци покрият небосвода осветен,
тогава мрак освирепял душата ще покрие,
а очите ще потънат в сън опиянен.
А пък ази скитам на площад оживен,
макар и умствено, виждам аз наслада.
Наслада от жизнена девойка млада,
из улиците площада, препълнен с тълпа голяма.
Но залезът бавно започва да облива
улиците тесни, макар оживени.
Виждам ти лицето, любовта на двамина,
макар и все още с чувства вледенени.
Събуди ме краят на залеза свиреп,
но твоят лик запазих аз в сърцето.
Желая цял живот да бъда свит до теб,
макар и само сън да беше, създаден от залеза в небето.
© Данаил Ланджев Все права защищены