28 авг. 2013 г., 08:32

Залез нейде в Океана... 

  Поэзия » Пейзажная
491 0 2

Залез нейде в Океана...

(лирични миниатюри)

 

1.

Залезът е светлина разлята

над разлюляните води,

нощта е после и която

ще ни разбие на вълни,

 

ще ни превърне в тъмен шепот

на разлудуваният бриз

и сред звездите ще потънем

на тихата небесна вис...

 

2.

 

В Душата ми нещо тревожно

се втурна, но с нежност изпълни я,

с предчувствие невъзмоно,

като спомен забравен от мълния,

 

а вятърът нещо нашепна

за моята тайнствена зодия...

... Едно Море стисках във шепа

унесен в любима мелодия...

 

Коста Качев,

Океана

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??