Залез нейде в Океана...
(лирични миниатюри)
1.
Залезът е светлина разлята
над разлюляните води,
нощта е после и която
ще ни разбие на вълни,
ще ни превърне в тъмен шепот
на разлудуваният бриз
и сред звездите ще потънем
на тихата небесна вис...
2.
В Душата ми нещо тревожно
се втурна, но с нежност изпълни я,
с предчувствие невъзмоно,
като спомен забравен от мълния,
а вятърът нещо нашепна
за моята тайнствена зодия...
... Едно Море стисках във шепа
унесен в любима мелодия...
Коста Качев,
Океана
© Коста Качев Всички права запазени