Аленее хоризонтът. Писта е.
Облаци-жребци се надпреварват
да изместят слънцето от трона...
Вятър бързо мята ласото си.
Да получи слънчева корона.
Помахват клонки с птичи звън...
Слънцеприземяване е.
Нощта пристъпва с тъмен тоалет.
Безсънно по звездния свод бродя...
Цялата съм една тръпка...
© Павлина Христова Петрова
© Павлина Петрова Все права защищены