Замислил бях гласа си да продам
Замислил бях гласа си да продам –
и аз на Гергьовден месо да ям.
Но прокурорът ми попречи:
- Стой!
Не може тъй – гласът ти не е твой!
- Че как да не е мой? – му възразих. –
Нима за него малко си платих
със данъци, със глоби и тегоби!
И пак, да знаех за кого да си го дам,
не бих помислял да си го продам.
Но като всичките са маскари -
защо да им го давам без пари?
- Комай си прав! –отвърна ми. – Обаче
това го разкажи на Цецка Цачева.
Ала и Цецка обяснения отказа.
- Запитай лидера на ГЕРБ! – ми кàза.
И лидерът на ГЕРБ вината си отрече:
- Туй ГЕРБ не го е решавàл! – на шопски рече.
Такова нещо аз не съм решил –
туй от Станишев съм го наследил.
И аз се скапах.
Още малко ще поскитам,
докато омбудсмана не запитам,
за да го чуем той какво ще каже.
Ако и според него се окаже,
че нямам над гласа си пълна власт -
пак ще празнувам със спанак и праз.
© Ангел Чортов Все права защищены