11 июн. 2011 г., 23:21

Запази ме за дълго 

  Поэзия » Любовная
1112 0 5

Все се връщам натам, все се връщам, където
сплитах с тебе ръце - пеперуди в нощта,
ти навярно си сам, запечатал в сърцето
от страстта и копнежа на мойта душа.

От дъждовните устни и топли усмивки,
от вкуса на желание, вплетено в нас,
и от танците дивни над мойте извивки,
запази ме за дълго, тъй както и аз.

Все се връщам натам, все се връщам, където
полуделите трепети - буйни коне,
ни понасяха в някакво цветно вълшебство,
през полета на обич и птичи криле.

Запази ме за дълго, тъй както те нося,
като шепот на вятър и късче небе
и повярвай, ще дойда, пристъпвайки боса
и във шепи ще нося дъха на море.

© Евдокия Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??