26 сент. 2017 г., 10:33

Запита ли се днес 

  Поэзия » Философская
673 2 4

Запита ли се днес…

по стръмното небе летят ли птици,

на вятъра отива ли му шапка,

къде отиват сънищата нощем

и хората с криле дали са смели,

през колко планини са седемте морета

и песъчинките дали умеят

да пазят слънцето от огън,

от облаците да изпридат дрехи,

в сърцето има ли кутия за съхранение на обич,

която при необходимост

да подаряваме на бедни,

от песните на птиците дали ще може

да нарисуваме картина

и вместо в рамка да я връчим,

със нас да бъде, като сянка,

най-късите ни дни дали ще стигнат

за толкова мечти, че да живеем

така откъснати от суетата,

щастливи като пухче от глухарче.

Запита ли се днес…

 

 

 

 

© Мая Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??