Центъра нов
Бургас, че си
и... че привлича
лято и зима
хора без средства,
четящи реклама,
търсещи стоки −
с отстъпка голяма...
Моят ,,Славейков”
център е вече.
Новите фирми −
от тук и далече
с облика нов,
взет от чужбина,
но пак за жалост
в българско мина.
Плод-зеленчукът
мек и негоден,
млечен продукт
евтин, но воден,
хлябът особен
и със окраска,
колбасът, каймата
вече ни стряскат.
Всичко е вносно.
Тук-там е наше,
вечер − домашна
ракия във чеши.
Ех, дано има
здрави комисии
да прекратяват
вредните мисии.
И... Заповядайте!
Пълнете колички
и уверете се
във всичко самички!
© Харита Колева Все права защищены