14 февр. 2015 г., 22:10

Зарезан или Валентин 

  Поэзия » Юмористическая
478 0 1

ЗАРЕЗАН ИЛИ ВАЛЕНТИН

 

 

Мъчи ме въпрос един:

Зарезан ли е или Валентин?

Трифон е светия православен,

няма друг на него равен!

Вальо също е светия,

не от нашите, от ония.

Кой въведе нова мода,

та обърка се съвсем народа?

Да се напием или да се любим,

по туй ума си днеска губим.

Дилема актуална е една:

Избери виното или любовта.

На младите виното сила дава,

на старите, сърцата подмладява.

Няма човек под небето,

комуто влюбено не е било сърцето.

Католици, протестанти, православни,

пред виното и любовта са равни.

Неочаквано дилемата реших,

влюбих се и се напих!

 

14.02.2015г.       М. Маринов

© Марин Маринов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??