ЗАРЕЗАН ИЛИ ВАЛЕНТИН
Мъчи ме въпрос един:
Зарезан ли е или Валентин?
Трифон е светия православен,
няма друг на него равен!
Вальо също е светия,
не от нашите, от ония.
Кой въведе нова мода,
та обърка се съвсем народа?
Да се напием или да се любим,
по туй ума си днеска губим.
Дилема актуална е една:
Избери виното или любовта.
На младите виното сила дава,
на старите, сърцата подмладява.
Няма човек под небето,
комуто влюбено не е било сърцето.
Католици, протестанти, православни,
пред виното и любовта са равни.
Неочаквано дилемата реших,
влюбих се и се напих!
14.02.2015г. М. Маринов
© Марин Маринов All rights reserved.
Ха, наздраве!