21 февр. 2007 г., 20:51

ЗАЩО? 

  Поэзия
490 0 2
От векове насам възпяват я поети

за някой балсам, за друг - сълзи пролети.

И много силни думи са казани, безброй,

но трудно помежду ни заражда се - защо?

Защо почти навсякъде пристига като буря

и търсим я, и чакаме, а дойде ли, я хулим!

И вечно сме нещастни все нещо ни гнети

от злоба и безчестие си свиваме венци.

За Любовта копнеем - и нежна, и добра,

и искрена, и вярна - балсам или сълза.

© Шопландия Софийска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??