Защо?
Защо ли винаги така се получава,
наказан ли съм или аз съм си измама,
защо ли искам всеки покрай мен да е щастлив,
а не поема по пътя свой, златен и игрив.
Защо да страдат моите приятели,
когато мога аз за тях да се погрижа,
защо си мисля, че имам много добродетели,
защо ли за това никой не го е грижа.
Такъв съм си добър човек
и гледам да се отзовавам,
така ми казват всички този век,
но аз не спирам да се преебавам!
© Христо Все права защищены