4 февр. 2014 г., 00:00

Защо? 

  Поэзия » Восточные формы
560 0 2

                   ЗАЩО?

 

 

Защо животът има правила

и защо ли трябва да ги спазвам?

За нищо душата съм си тровила,

а сега истории разказвам.

 

Защо се лутаме в суета?

Напразно търсим себе си.

Във нас остава празнота,

запълваме я с ребуси.

 

Защо страхуваме се от смъртта,

но все пак я предизвикваме?

Защо ли все търсим смелостта,

а да ни е страх привикваме?

 

Защо играем си с живота

и на хазарт го проиграваме?

Живеем като два робота,

от времето не разпиляваме.

 

Защо все в другия вината търсиме,

а себе си оневиняваме?

Защо все оправдание си имаме

и “ правосъдие “ раздаваме?

 

Въпросите всеки си задава,

но едва ли отговор намира.

Може би, когато се раздава,

човек започва да разбира.

 

Не трябва въпроси да задаваме,

а да живеем в този миг.

От алчност души да не продаваме

и да ги търсиме с отчаян вик!

 

 

 

© Иванка Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много силен стих, Иванка!

    И аз питам всичките "защота"...Но всеки сам трябва да намери отговорите и да живее в Сега, толкова лесно казано, а трудно изпълнимо.

    Поздравявам те!
  • Да, няма утре, има сега и този миг,
    ако го осъзнаваме по-лесно ще живеем...

    Харесах!Дерзай!
Предложения
: ??:??