14 нояб. 2008 г., 23:50

Защо? 

  Поэзия » Любовная
638 0 1
                    ЗАЩО?

   Не запалих сърцето ти.
   Не усетих очите ти
   да се взират във мен с изнемога.
   Не запомних ръцете ти,
   даже за миг милувката тяхна не взела.
   И в съня ти не посмях да се втурна.
   Звънът на твоите стъпки забързани,
   спиращи после пред прага ми,
   само сънувах, сънувах...
   А тогава?
  Защо ти изгори сърцето ми?
  Защо овъгли очите ми,
  отмали ръцете ми
  и ме направи незряща, недишаща.
  Като огнена топка пулсираща -
  вечна робиня на Слънцето...

© Дияна Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??