Недей разплаква чуждата любов!
Не помрачавай детските очички!
Не можеш да се скриеш – има Бог.
Навсякъде е Той... И вижда всичко.
Не разрушавай къщата на другия,
за да градиш там своя собствен дом.
Повярвай, твърде скъпо ще ти струва
от тебе причинения погром.
И в ден незнаен синьото небе
на краденото твое крехко щастие
ще рухне и за миг ще погребе
илюзиите жалки с гръм и трясък...
Тогава може би ще проумееш,
че не късметът просто ти е лош.
И може би ще ти потрябва смелост
да видиш в огледалното стъкло
душата с лицемерния покров,
загърнал голото ѝ себелюбие.
Но да прозреш дали ще си готов,
че всъщност справедливо си загубил?...
Защо разплака чуждата любов?!
Албена Димитрова
21.07.2018.
София.
© Албена Димитрова Все права защищены