26 окт. 2007 г., 11:07

ЗАЩО ЛИ 

  Поэзия » Любовная
629 1 12

На тази приказна земя защо ли съм живяла,

ако не съм била мечта, изпята в песен бяла.

Ако не съм била очи, сърце, духовност -

искряща вечер, скитаща грижовност.

Ако не съм била дете с очи невинни,

ако не съм била сърце и огнено, и димно…

Душа ако не съм била, и дух, и свято дело,

и свобода – превземаща и връх, и чело.

 

Мираж ако не съм била, в пустинята изплувал,

маяк, от сребърни вълни нежно целуван.

Ако ли не - прекрасен пристан във лъчи облян,

да чака завръщащ се моряк и верен капитан.

И утро с теменужен аромат, ако не съм била,

ако по пролетна роса следи не съм броила.

Ако не са ме спирали напролет песни птичи,

ако в бездумие не промълвя “Обичам те!”

 

На тази приказна земя защо ли съм живяла…

26.10.2007г.

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??