Защо не мога да заспя?
Защото мисля по въпроса
за тези слънчеви петна –
отде се вземат и защо са?
Дали от малките телца
на лястовичките по жиците,
или от смуглите лица
на някои от бежанците?
Аз знам,
по пентагонски план,
че пращат бежанци и там:
светилото ни да закрият,
лицето му да замъглят -
да спре да свети над Русия!
Растенията да умрат,
индустрията да западне,
да стане глад, и мор, и студ,
и Путин, най-накрай, да падне!
И санкциите ѝ тежат,
и натовци я обкръжават…
Русия ще се разори -
беда на портите ѝ тропа.
Но ме е страх, че по-преди,
това ще сполети Европа!
© Ангел Чортов Все права защищены