Sep 15, 2016, 3:26 PM

Защо не мога да заспя 

  Poetry » Landscape
590 0 1

Защо не мога да заспя?

Защото мисля по въпроса

за тези слънчеви петна –

отде се вземат и защо са?

 

Дали от малките телца

на лястовичките по жиците,

или от смуглите лица

на някои от бежанците?

 

Аз знам,

по пентагонски план,  

че пращат бежанци и там:

светилото ни да закрият,

лицето му да замъглят -

да спре да свети над Русия!

 

Растенията да умрат,

индустрията да западне,

да стане глад, и мор, и студ,

и Путин, най-накрай, да падне!

 

И санкциите ѝ тежат,

и натовци я обкръжават…

 

Русия ще се разори -

беда на портите ѝ тропа.

 

Но ме е страх, че по-преди,

това ще сполети Европа!

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??