ЗАЩО ПРЕВЪРНА СЕ В СПОМЕН...
Дори да бях безсмъртен като Феб,
не бих желал да се превърнеш в спомен.
Аз исках винаги да бъда с теб
във този свят потаен и огромен.
В албума гледам образът любим,
но знам, че вече няма да те има.
Освен... в един мираж недостижим
и в спомен за любов неповторима.
Миражът се разнася като дим
и само споменът при мен се връща,
че той остана цял и невредим
и вместо теб... отново ме прегръща.
26.10.2010
© Христо Запрянов Все права защищены