30 апр. 2021 г., 12:39

Защо те няма 

  Поэзия » Любовная
1194 14 17

 

 

В глъбта на всяка нощна пазва
проблясват пак невиждани очи.
Защо те няма – да ти поприказвам?
Защо те няма, за да помълчим?

 

Мой свят мъничък, тихо се рушиш.
Позната сянка с болка ме гощава.
Защо те няма – за да съгрешиш?

Защо те няма, за да ти прощавам?

 

Мой вик едничък, вече си утихнал.
Отново неуморно свети здрача.
Защо те няма – да ти се усмихна?

Защо те няма, за да си поплача?

 

В тъгата на дъждовно ромолене,
прегърнал самотата, си треперя.
Защо те няма – за да бъдеш мене?
Защо те няма, за да се намеря?

© Атанас Янев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??