Познаваш ли я? Виждал си я, може би...
Лицето ѝ пред твоето лице стои обляно във сълзи,
в ръцете алабастров съд със миро благоуханно,
в очите - обич изворна, искри.
Коя е грешницата? Виждал си я, може би…
На нея ѝ отива да е обвинена и ненужна.
Да е засипана със гнусни ругатни,
да е отхвърлена, самотна, ничия и чужда.
Сега очите ѝ от светлина пленителна, сияят,
защото Той дълга неизплатим – плати!
Исус и многото прощава,
„Дължа ти твърде много” в погледа струи.
На този, който много е простено,
той е този, който и обича много.
Познаваш ли я? Виждал си я, може би...
Лицето ѝ пред твоето лице стои обляно във сълзи,
В ръцете алабастров съд със миро благоуханно,
в очите - обич изворна, искри.
© Мария Все права защищены